Tel: 06-26910868 | E-mail: tuinenenbestrating@live.nl | Contact
Hoveniersbedrijf Aad van Zanten

Hoveniersbedrijf Aad van Zanten in het nieuws

 

De tuin is het verlengde van je woonkamer

NIEUWERBRUG – Het merendeel van zijn klanten woont in Woerden. Maar ook in Nieuwerbrug, de woonplaats van Aad van Zanten, zijn tuinen van zijn hand te bewonderen. Aad is hovenier sinds 1980. De eerste jaren werkte hij bij een hoveniersbedrijf in Den Haag.

Het Rosarium van het Westbroekpark in Den Haag, de paleistuinen en grote bos- tuin- en landschapsprojecten. Dat waren de projecten waar hij het vak mee leerde bij het hoveniersbedrijf in Den Haag, voordat hij naar Woerden verhuisde.
Gaandeweg is Van Zanten de grote projecten gaan combineren met particuliere tuinen en bedrijfstuinen. In 2007 begon hij voor zichzelf met Hoveniersbedrijf Aad van Zanten. “Mijn klantenkring breidde zich al snel uit door mond tot mond reclame. Dat is de beste reclame, voor welk bedrijf dan ook. En voor mij is het natuurlijk ook een compliment als klanten tevreden zijn en dat doorvertellen.“

Inrichting van de woonkamer speelt een rol
Voordat Aad een offerte uitbrengt heeft hij de mogelijkheden geïnventariseerd, samen met de klant. Natuurlijk is de oppervlakte van de tuin bepalend, maar ook de inrichting van de woonkamer speelt een rol. Wie een klassieke smaak heeft, zal niet gelukkig worden van een strak aangelegde tuin. “Vaak weten mensen wel globaal wat ze willen. Het is mijn taak om dat idee vorm te geven met de kennis die ik heb.”

Jacuzzi of buitenbar
Door alle televisieprogramma’s en de moderne tuincentra en bouwmarkten is de tuin steeds belangrijker geworden. De tuin is meer dan ooit het verlengstuk van de woonkamer. “En
dat kun je zo mooi of zo gek maken als je wilt. Als je een jacuzzi wilt of een buitenbar en er is ruimte voor, dan kan dat allemaal. Uiteraard afhankelijk van het bedrag dat je eraan wilt besteden.
Maar groot of minder groot, luxe of minder luxe, het is voor mij niet van belang. Ik heb altijd plezier in mijn werk. Als een klant helemaal tevreden is, geeft me dat heel veel voldoening.”

Een tuin is niet voor even
Wanneer een nieuw aangelegde tuin klaar is, komt Aad na een poosje altijd nog even terug om te informeren of alles nog steeds naar wens is. En ook nadien, als er vragen of problemen zijn, is hij er. “Want een tuin is niet voor even. Daar moet je jaren plezier van hebben.

Overgenomen uit De Nieuwsbrug – 2008